دریا نیوز







ميوه‌اي كه غذاي مغز است

 
، 22:22   /   کد خبر: 668   /   تعداد بازدید: 770


ميوه‌اي كه غذاي مغز است

 
images/20060918/apple.jpg دريانيوز : بارها شنيده‌ايدخوردن يك سيب در روز پزشك را دور مي‌كند اما اين بار بشنويد از محققان كه مي‌گويند با خوردن سيب از زوال ذهن جلوگيري كنيد.
سيب و آب آن از صدمه سلولي مغز كه در دوران سالمندي منجر به آلزايمر مي‌شود جلوگيري مي‌كند. اثر حفاظت بخش اين ميوه به آنتي اكسيدانهاي موجود در آن ، تركيبات شيميايي كه همه سلول‌هاي بدن به ويژه سلول‌هاي مغز و قلب را حفظ مي‌كنند، مربوط مي‌شود.
آنتي اكسيدان‌ها با خلع سلاح راديكال‌هاي آزادي كه به سلول‌ها آسيب مي‌رسانند، عمل مي‌كنند راديكال‌هاي آزاد در بيماري قلبي هم دخالت دارند زيرا كلسترول بد را اكسيده كرده منجر به سخت شدن عروق مي‌شوند.
همچنين با وارد كردن آسيب به ژنتيك سلول‌ها در ايجاد سرطان و برخي بيماري‌هاي دژنراتيو مانند پاركينسون نقش دارند. اين راديكال‌ها از طريق آلودگي، غذاهاي سرخ شده در روغن، و فرآيندهاي متابوليك وارد بدن مي‌شوند.
به گزارش اي – دايتس محققان دانشگاه ماساچوست با انجام آزمايشات بر روي موش اثر حفاظت بخش سيب را در برابر آسيب راديكال‌هاي آزاد بررسي كرده و دريافتند موش‌هايي كه با آب سيب تغذيه شده بودند در تست ماز عملكرد بهتري داشتند.
آسيب مغزي اكسيداتيو نيز در اين موش‌ها كمتر بود. يافته‌هاي فوق اثر حفاظت‌بخش سيب را تاييد مي‌كنند. نكته ديگر اين كه محققان مي‌گويند محتواي آنتي‌اكسيداني آب گرفته شده از ميوه‌هاي با پوست از قرص‌هاي داراي آنتي اكسيدان خالص بيشتر است.
مطالعات قبلي نيز نشان داده‌اند سيب حاوي مقادير زيادي آنتي اكسيدان كوئرستين (quercetin) است كه در كاهش ابتلا به سرطان، حملات قلبي، آب مرواريد، عود حملات نقرس و بهبود بيماري رفلكس اسيدي معده نقش دارد.
سيب تازه با پوست بهترين منبع اين آنتي‌اكسيدان بوده و محتواي آنتي‌اكسيداني سيب قرمز بيش از سيب سبز است.
به هر حال فقط به خوردن سيب اكتفا نكنيد. زغال‌اخته ، پياز و بسياري مواد ديگر داراي تركيبات آنتي اكسيدان هستند.