دریا نیوز







همه در انتظار نتيجه منفي دوپينگ

دريانيوز:با نزديک شدن به زمان برگزاري بازيهاي آسيايي دوحه و اعزام کاروان ورزشي کشورمان به اين بازيها، ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ، آمار نمونه گيري از ورزشکاران رشته هاي مختلف را بشدت افزايش داده

، 03:49   /   کد خبر: 436   /   تعداد بازدید: 906


همه در انتظار نتيجه منفي دوپينگ

 
 
دريانيوز:با نزديک شدن به زمان برگزاري بازيهاي آسيايي دوحه و اعزام کاروان ورزشي کشورمان به اين بازيها، ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ، آمار نمونه گيري از ورزشکاران رشته هاي مختلف را بشدت افزايش داده به طوري که در 6 ماه اخير، معادل 2سال گذشته از ورزشکاران تست دوپينگ به عمل آمده است.
در اين ميان اخباري مبني بر امتناع برخي ورزشکاران از انجام آزمايش ها نيز به گوش مي رسد که جاي نگراني بسيار داشت ؛ بنابراين با توجه به اين که پيش از هر مدال آوري حفظ آبروي کشورمان براي تک تک ايرانيان در اولويت نخست قرار دارد، بر آن شديم تا براي برطرف شدن شبهات موجود، با چند تن از کارشناسان ذيربط گفتگويي داشته باشيم و صحت و سقم اين قضيه را از آنها جويا شويم.
امتناع از روند کنترل دوپينگ ، يکي از مصاديق ارتکاب دوپينگ و جزو مواردي است که قانون بالاترين مجازات ها را براي فرد خاطي در نظر مي گيرد و هيچ گونه بخشودگي و تخفيفي براي آن قائل نيست.
به گفته دکتر علي طاهري ، سخنگوي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ، فردي که بدون دلايل مشخص و قانع کننده از معرفي خود به استيشن دوپينگ خودداري کند به عنوان دوپينگ مثبت تلقي شده ، 2 سال محروميت براي او در نظر گرفته مي شود. وي با تاکيد بر اين که در 3 سال گذشته تنها 3 مورد امتناع از تست دوپينگ به ثبت رسيده است ، مي گويد: ما به صورت سرزده به اردوهاي تيمهاي ملي وارد مي شويم و از ورزشکاران تست دوپينگ مي گيريم و براي کساني که حاضر به انجام آزمايش دوپينگ نشوند، محروميت هاي شديدي در نظر مي گيريم و ستاد ملي مبارزه با دوپينگ با هيچ ورزشکاري تعارف ندارد.
قائم مقام ستاد ملي مبارزه با دوپينگ با ذکر اين نکته که ورزشکاران رشته هاي مدال آور بيش از ديگران زير ذره بين و نگاه کارشناسي اين ستاد قرار دارند، مي گويد: تا زمان اعزام ورزشکاران به بازيهاي آسيايي دوحه ، دست کم 3 بار از کاروان تيمهاي ملي تست گرفته مي شود و حتي در صورت منفي بودن پاسخ اين آزمايش ها، احتمال تکرار آنها وجود دارد. در ضمن سياست روشن سازمان تربيت بدني برخورد شديد با متخلفان و اعلام نتايج آزمايش ها به صورت کاملا شفاف است.
به عقيده دکتر طاهري ، امروز مبارزه با پديده شوم دوپينگ يک حرکت هماهنگ و منسجم را مي طلبد و خوشبختانه در حرکت ضربتي و جدي که از ابتداي شهريور آغاز شده تمام فدراسيون ها با اين ستاد به بهترين شکل ممکن همکاري کرده اند. وي در ادامه بحث ، فرهنگ سازي را يکي از مهمترين راهکارهاي موجود به منظور کاهش مصرف داروهاي غيرمجاز براي دوپينگ مطرح مي کند.
وي مي گويد: قصد داريم اين مهم را از طريق ارباب جرايد و خبرگزاري ها به انجام برسانيم و اميدواريم با تلاشهاي صورت گرفته بتوانيم کارواني پاک و سالم را راهي بازيهاي آسيايي دوحه کنيم.

کشتي و فوتبال بدون کنترل


کافي «پديده دوپينگ همانند کوه يخي است که قسمت اعظم آن زير آب قرار دارد و به عبارتي ، بيشترين بخش آن چيزي است که ما در عمل آن را نمي بينيم.»
دکتر محمدرضا کاظمي آشتياني ، رئيس کميته کنترل دوپينگ و پزشکي فدراسيون دووميداني ، کنترل دوپينگ را کاري پيچيده و دشوار مي داند و معتقد است دستگاه هايي که اين کار را در کشور ما به عهده گرفته اند کاملا سليقه اي عمل مي کنند و مي افزايد: اين کار از زمان رياست دکتر خليليان بر فدراسيون پزشکي ورزشي آغاز شد و هم اکنون نيز ادامه دارد. به عنوان مثال کشتي و فوتبال 2رشته اي است که در کشور ما حرف اول را مي زند و بايد در بحث کنترل دوپينگ مورد توجه خاصي قرار گيرد، در حالي که اين چنين نيست و نمونه گيري از ورزشکاران اين 2رشته نسبت به ديگر رشته ها در سطح بسيار پاييني است که چنين مساله اي جاي تامل جدي دارد.
وي با ذکر اين که صميمي ، حدادي و مرادي 3 ورزشکار دووميداني که اعزام آنها به بازيهاي آسيايي دوحه قطعي شده است بشدت از سوي اين کميته تحت کنترل و نظارت قرار دارند، مي افزايد: علاوه بر اينها گروه 18نفره اي که احتمال اعزام آنها به اين بازيها وجود دارد نيز تحت کنترل کامل قرار دارند، چرا که به هيچ وجه نمي خواهيم موقعيت مطرح فدراسيون دووميداني ايران را که در سطح آسيا و جهان حساب ويژه اي روي آن باز شده است به خطر بيندازيم و بر همين اساس ، در هر زمان و به طور کاملا تصادفي بچه ها را مورد آزمايش قرار مي دهيم.
آشتياني با طرح اين مطلب که فدراسيون دووميداني حدود 95درصد از توان خود را بر آموزش و آگاه سازي ورزشکاران به طرق مختلف معطوف کرده است ، مي گويد: براي ورزشکارانمان اين مساله را کاملا جا انداخته ايم که پيش از مصرف هر دارويي (در هر ساعتي از شبانه روز) با ما تماس بگيرند و از اين طريق احتمال دوپينگ ناآگاهانه را نيز به صفر رسانده ايم.
وي همچنين درباره قادر عليزاده ، دووميداني کار جواني که بتازگي از تست امتناع کرده و به مدت 2سال از حضور در ميدانهاي ورزشي محروم شده است ، مي گويد: سال گذشته هم امير پياهو، دونده خوزستاني از انجام آزمايش امتناع ورزيد و بعد هم راي به بي گناهي او صادر شد ؛ اما امسال عليزاده با راي سليقه اي مسوولان ستاد مقصر شناخته و محروم شد و اين واقعا براي ما هم تعجب برانگيز است.

تحول مثبت


هفته گذشته شوراي صدور راي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ حکم به محروميت يک ساله 2ورزشکار پاراليمپيکي داد. دبير کل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ، دکتر علي مرادي که مسووليت کميته پزشکي ورزشي جانبازان و معمولان را نيز به عهده دارد معتقد است: بحث دوپينگ در پارالمپيک نسبت به المپيک بسيار کمرنگ تر است.
وي يادآور مي شود: بيشتر جانبازان به دليل مشکلات خاص خود بايد از داروهاي مشخصي استفاده کنند که درصد بالايي از اين داروها، جزو داروهاي ممنوع است و همين مساله مشکلاتي را به وجود آورده است.
او مي افزايد: ولي به دليل آموزش هاي مختلف و اطلاع رساني دقيقي که در اين زمينه و نيز در موارد مختلف براي اين عزيزان داشته ايم ، نمي توانيم هيچ توجيهي را از آنان بپذيريم و طبق مقررات با چنين ورزشکاراني برخورد خواهد شد.
وي همچنين در توضيح علت اخذ نمونه هاي متعدد از ورزشکاران يک رشته خاص و کم توجهي نسبت به ديگر رشته ها مي گويد: به طور قطع در رشته هاي مطرحي مانند: دووميداني ، وزنه برداري ، کشتي ، فوتبال ، تکواندو و واليبال نمونه گيري ها بيشتر خواهد بود، ولي بالا بودن اين آمار دليل خاصي ندارد و ممکن است ظرف چند روز آينده آمار يکي از اين رشته ها بالا رود.
علي مرادي در خصوص قادر عليزاده ، ورزشکار رشته دووميداني که به گفته مسوولان ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ، از انجام آزمايش امتناع کرده است ، مي گويد: در حال بررسي مجدد پرونده عليزاده هستيم و اگر براي ما محرز شود که امتناعي در کار نبوده است ، حکم او را تغيير خواهيم داد.
وي در پايان تعداد ورزشکاراني که امتناع از آزمايش دوپينگ داشته اند را تنها يک مورد در دوره مسووليتش مي داند و اظهار اميدواري مي کند که در آينده اين آمار اندک هيچ افزايشي را نشان ندهد.

مطابق قوانين فيفا عمل مي کنيم


در فوتبال ما، مقوله دوپينگ تحت کنترل کامل قرار دارد و تمام موارد شبهه آميز بدقت مورد بررسي قرار مي گيرد و در صورت تخلف ، براساس قوانين و آيين نامه هاي مصوب با افراد خاطي ، برخورد جدي صورت خواهد گرفت.
دکتر شريف ، مسوول کميته دوپينگ فدراسيون فوتبال با اشاره به اين که تا سال 2005 نمونه گيري از فوتباليست ها توجيه قانوني نداشت ، مي افزايد: از تاريخ 84.8.14 که آيين نامه رسمي مبارزه با دوپينگ در فوتبال به تصويب رسيد تا زماني که تيم ملي به جام جهاني اعزام شد 80نمونه گيري از بازيکنان ملي پوش داخلي و نيز لژيونرها به عمل آمد که در نوع خود بي سابقه بود.
وي با بيان اين که 3 فوتباليستي که حاضر به انجام آزمايش دوپينگ نشدند قصد امتناع نداشتند و مورد آنها عدم کنترل دوپينگ محسوب مي شود، مي گويد: اين 3 نفر اعلام آمادگي کرده اند در هر زماني که مسوولان بخواهند، در آزمايش هاي دوپينگ شرکت کنند.
شريف ، کنترل دوپينگ در ليگ فوتبال ايران را مطابق با قوانين فيفا مي داند و مي افزايد: پس از تصويب آيين نامه تنها يک مورد دوپينگ مثبت در فوتبال داشته ايم و سعي مان بر اين است که کيفيت مبارزه با دوپينگ در فوتبال را بسيار بالاتر از کيفيت برگزاري ليگ فوتبالمان کنيم و اميدواريم در اين کار بزرگ بتوانيم عملکرد موفقي داشته باشيم.