دریا نیوز







اتاق بازرگانی میزبان همایش بررسی فرصت‌های همکاری هرمزگان با کشورهای عضو اکو

دریانیوز:  استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه در استان برای کاهش بروکراسی اداری، مناطقی را به عنوان مناطق بدون مجوز برای سرمایه گذاری مشخص کرده‌ایم گفت: با اعطای مشوق‌ به دنبال ایجاد شهرهای فولاد، نساجی، شیشه، انرژی و... در استان هرمزگان هستیم.

، 09:04   /   کد خبر: 41956   /   تعداد بازدید: 242


دریانیوز:  استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه در استان برای کاهش بروکراسی اداری، مناطقی را به عنوان مناطق بدون مجوز برای سرمایه گذاری مشخص کرده‌ایم گفت: با اعطای مشوق‌ به دنبال ایجاد شهرهای فولاد، نساجی، شیشه، انرژی و... در استان هرمزگان هستیم. به گزارش دریا، مهدی دوستی صبح پنجشنبه در همایش بررسی فرصت‌های همکاری استان هرمزگان با کشورهای عضو اکو به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: همانگونه که در جلسات دیروز نیز مطرح شد، جمهوری اسلامی ایران سیاست تعامل حداکثری با همسایگان خود را در دستور کار قرار داده است. وی افزود: در این راستا، نهایت تلاش خود را برای افزایش میزان همبستگی و انسجام و گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه خود با هدف افزایش قدرت و تاب آوری این منطقه در برابر تلاطم‌های مختلف عرصه بین الملل به کار می‌گیرد. استاندار هرمزگان گفت: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران به دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسبات منطقه‌ای و بین المللی است و نهایت تلاش خود را انجام خواهیم داد تا بتوانیم در سطوح استانی، ملی و بین المللی موجب تحقق این امر شویم. وی به ظرفیت‌های توسعه‌ اقتصادی در استان هرمزگان اشاره و تصریح کرد: ما بر این باوریم که هرمزگان؛ دروازه تجارت ایران است و بسیاری از گشایش‌های اقتصادی در اکو، منوط به ارتقای تجارت درون منطقه ای است در این میان، ظرفیت استان هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای این سازمان خواهد بود. برخورداری از زیرساخت‌های لجستیکی و اتصال حمل و نقل ریلی و زمینی به دریایی در استان هرمزگان، از جمله قابلیت‌های ویژه این استان است. 

دوستی دارا بودن شبکه‌های مواصلاتی مکمل را دیگر مزیت استان هرمزگان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو اکو برشمرد و گفت: استفاده از ظرفیت شبکه‌های مواصلاتی منطقه اکو، لازمه توسعه تجارت درون منطقه‌ای است و کشورهای عضو به این سمت در حال حرکت هستند. وی افزود: شکل گیری کریدور جاده ای اسلام آباد - تهران - استانبول پس از ده سال شاهد این مدعاست یکی از ظرفیت‌های حائز اهمیت این استان، وجود بنادر و ناوگان بین المللی حمل و نقل دریایی است که می تواند در خدمت همگرایی اقتصادی با کشورهای عضو اکو قرار گیرد و بدون شک، بنادر شمال و جنوب ایران زیرساخت‌های بی بدیل همکاری، رفاه و توسعه در منطقه خواهند بود. استاندار هرمزگان مزایای خاص و ویژه هرمزگان در حوزه کشاورزی و شیلات را دیگر مزیت مهم این استان بر شمرد و تأکید بر دارا بودن 22 بندر صیادی و ذخیره عظیم آبزیان گفت: این استان امکانات بالقوه‌ای در توسعه فعالیت‌های پرورش میگو در ساحل و ماهی در قفس، با تولید سالیانه دهها هزار تن ماهی و میگو دارا است و در کنار آن حوزه کشاورزی خارج از فصل و کشت گلخانه‌ای نیز مزیت دیگر استان است. مهدی دوستی حوزه صنعت و فناوری و دارا بودن صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و کشتی سازی را از ظرفیت‌های بزرگ هرمزگان برشمرد و گفت: آماده گسترش همکاری های صنعتی در چهارچوب همکاری های مبتنی بر توسعه دانش فنی و مدیریتی در این صنایع می باشد. مناطق آزاد تجاری- صنعتی استان نیز با اهداف جذب سرمایه های خارجی، انتقال دانش فنی به ایران و ایجاد اشتغال و توسعه منطقه، توسعه صادرات مجدد و افزایش صادرات غیر نفتی آماده همکاری می باشند. وی گردشگری را دیگر پتانسیل استان برای سرمایه گذاری عنوان و تصریح کرد‌: گردشگری و اقتصاد خلاق یکی از اجزای بی بدیل کشورهای عضو اکو است. همبستگی‌های زبانی و فرهنگی بین اعضای اکو نقطه مشترکی برای تداوم همکاری‌های اقتصادی بر بستر گردشگری است.

استاندار هرمزگان همچنین از طراحی یک پلتفرم برای کاهش بروکراسی اداری برای تسهیل امور سرمایه گذاران در این استان خبرداد و گفت: برای کاهش بروکراسی اداری و با هدف ایجاد پلتفرمی امن برای سرمایه گذاری، مناطقی را به عنوان مناطق بدون مجوز برای سرمایه گذاری مشخص کرده است. وی اظهار داشت‌: در این مناطق، تمامی مجوزهای لازم جهت سرمایه گذاری در حوزه‌های معدنی، مجتمع های گلخانه‌ای، واحدهای پرورش ماهی در قفس، پهنه‌های گردشگری و واحدهای تولید برق اخذ شده است و سرمایه گذاران می‌توانند در این مناطق بدون به راحتی سرمایه گذاری کنند. استاندار هرمزگان با برشمردن برخی تسهیلات و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در استان به بیان اولویت‌ها در این راستا اقدام کرد و گفت: ما در این استان چند اولویت مهم برای سرمایه گذاری داریم که برای مثال ایجاد شهر نساجی، ایجاد شهر فولاد، ایجاد شهر گلخانه ای، ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی، ایجاد شهرهای دریایی پرورش ماهی در قفس و شهر میگو، شهر شیشه، شهر انرژی و شهر میوه‌های گرمسیری از مهم ترین اولویت های سرمایه گذاری در استان هرمزگان است که مشوق‌های مختلفی اعم از مشوق های مالیاتی، گمرکی، خدمات بندری، تخصیص زیرساخت، بیمه سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران در این حوزه ها در نظر گرفته شده است.

آمادگی اتاق بازرگانی هرمزگان برای همکاری با اکو

رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی هرمزگان نیز در این همایش گفت: سازمان اکو امروزه از نظر ظرفیت و بالقوه بودن، با در‌برگیری جمعیتی حدود 500 میلیون نفر جمعیت و مجموع مساحتی برابر با هشت میلیون و 600 هزار کیلومتر، از جمله سازمان های مهم به شمار می‌رود که می توان با فعال‌سازی ظرفیت‌ها که به نحوی در اهداف و اساسانه اولیه این سازمان نیز گنجانده شود، سبب ساز اتفاقات شگرف و اساسی در کشورهای عضو بود و حتی بر کشورهای همجوار محیط اکو و سایر نقاط جهان نیز تاثیرات لازم را گذاشت. محمدرضا صفا افزود: مجموعه اکو، اگر در یک مرز قرار گرفته بود، به مثابه کشوری بود که همزمان از ظرفیت‌های بالای سرزمینی شامل آب و خاک غنی و مستعد و دریاها و اقیانوس‌ها و معادن و منابع زیرزمینی برخوردار بود و به نوعی در گذرگاه تبادلات بین الملی نیز قرار داشت. صفا اظهار داشت: حال که به واسطه وجود اکو این همگرایی و این مرز مشترک به وجود آمده است، می توان با تمرکز بیشتر، مسیرهای جدیدی در همکاری‌ها برای بهبود وضعیت داخلی کشورهای عضو و افزایش توان اقتصادی و درامدها ساخت.

 وی افزود: در میان محیط جغرافیایی اکو، شهرها و مناطق ساحلی از جمله بندرعباس و دیگر بنادر جنوبی و شرقی ایران از اهمیت بالایی برخوردار هستندو اهمیت این شهرهای ساحلی از آنجا مهمتر می شود که کشورهای شمال شرقی ایران که برخی از آنها عضو اکو هم هستند، به آب‌های آباد دسترسی ندارند. صفا گفت: ما امروز در بندرعباس مرکز استان هرمزگان میزبان شما هستیم و با سابقه‌ای تاریخی در تجارت بین‌المللی و تبادلات جاده‌ای و دریایی داخلی و خارجی، نگاه خود را به سمت توسعه همه جانبه ترانزیتی و تجاری سوق داده‌ایم تا بتوانیم علاوه بر خدمت به توسعه درون استانی و ملی، کشورهای مرتبط را نیز دچار تاثیرات مطلوب کنیم. وی اظهار داشت :اتاق بازرگانی بندرعباس که یکی از پرسابقه‌ترین تشکیلات تجاری بازرگانی جنوب ایران به شمار می‌رود و از دیرباز امور مربوط به تجارت و بازرگانی بخش خصوصی را به عهده داشته و به عنوان پارلمان بخش خصوصی در ارتباط با دولت و رسمیت بخشیدن به تجارت و بازرگانی از اتاق‌های موفق به شمار می‌رود.

 وی اظهار داشت: این اتاق علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با کشورهای جنوبی خلیج فارس، هر ساله میزبان هیئت‌های اقتصادی و بازرگانی متعددی از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای مشترک المنافع است. این ارتباطات تنگاتنگ علاوه بر کسب تجربیات ارزنده سبب تعریف مسیرهای جدید و بازارگشایی دو طرفه برای کالاها و تبادلات تجاری بازرگانی شده است. صفا گفت: ما در اتاق بازرگانی بندرعباس و به نمایندگی از بخش‌های تجاری، بازرگانی و تولیدی و خدماتی و حمل و نقلی یک بار دیگر ضمن خوشامدگویی به سفرا و رایزن های حاضر در این اجلاس آمادگی خود را جهت هر گونه همکاری در تحقق برنامه‌ها و اهداف اکو با توجه به ظرفیت‌های متعدد هرمزگان اعلام می کنیم.

پیشنهادات جهت توسعه اقتصادی سازمان اکو

رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی هرمزگان همچنین پیشنهاداتی را جهت توسعه اقتصادی سازمان اکو به شرح ذیل بیان کرد.
۱) ایجاد پنجره یکپارچه ( one window) و راه اندازی سامانه ارایه اطلاعات مربوط به مقررات گمرکی و صادارت و واردات کالا در کشورهای عضو اکو
۲) ارایه تخفیفات یکسان ترانزیت دریایی، ریلی ، هوایی و زمینی کالاهای با مبدا و مقصد کشورهای عضو اکو
۳) يکپارچه سازی مقررات گمرکی در محدوده کشورهای عضو اکو
۴) ایجاد نظام یکپارچه صدور یا حذف روادید جهت تردد اتباع عضو
۵) ایجاد صندوق پوشش بیمه ای سرمایه گذاری ها در قلمرو ۱۰ کشور عضو اکو
۶) اختصاص خطوط اعتباری سرمایه گذاری (یا ایجاد صندوق سرمایه گذاری مشترک) توسط دولت های عضو به منظور توسعه تجارت در محدوده اکو
۷) ایجاد ساز و کار تخصیص منابع و سهمیه ثابت هریک از اعضا جهت تامین منابع مالی بانک اکو (مثلا اختصاص نیم درصد تولید ناخالص ملی کشورهای عضو به منابع مالی بانک اکو)
۸) توسعه خطوط راه آهن کشورهای عضو در مسیر شمال جنوب و ایجاد هاب منطقه ای ریلی مبادلات ریلی در ایران
۹) ارایه تخفیفات حمل بارهای ریلی به تولید کنندگان عضو اکو در محدوده کشورهای عضو
۱۰) توسعه حمل و نقل چند وجهی در مسیرهای شرق به غرب و جنوب به شمال کشورهای عضو
۱۱) سرمایه گذاری مشترک اعضا جهت راه اندازی» شرکت کشتیرانی اکو» به منظور حمل دریایی کالای تجاری کشورهای اعضا
۱۲) انعقاد تفاهمنامه همکاری و ایجاد سامانه یکپارچه سازی تبادل اطلاعات برخط بازرسی های فنی و ایمنی کشتی های تحت پرچم بین اعضای اکو
۱۳) ایجاد برنامه توسعه علمی و آموزشی مشترک از طریق ارایه سهمیه سالانه بورس های تحصیلی و دوره های آموزشی تخصصی بین اعضاء
۱۴) توسعه همکاری سازمان اکو با سایر سازمان همکاری منطقه ای از طریق اعضای مشترک از جمله سازمان همکاری شانگهای، سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی، اوپک، گروه هشتکشور اسلامی در حال توسعه، اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا و مجمع اقتصادی اوراسیا
۱۵) راه اندازی دفتر همکاری به منظور پیگیری امور اجرایی مرتبط دبیرخانه در بندرعباس با توجه به نقش کلیدی استان هرمزگان در توسعه تجارت با کشورهای عضو