دریا نیوز







خواسته هرمزگانی ها از مسئولان توزیع مرغ ، ماهی ، گوشت و تخم مرغ دولتی

دریانیوز: چندسال قبل بود که چندین فروند کشتی مجوز گرفتند تا از آب های دور صید کنند و صیدشان را منجمد نموده و پس از بازگشت به مبداء یعنی شهر بندرعباس، آبزیان باکیفیت منجمد را از طریق بازار ماهی شیلات بندرعباس به مردم با نرخ دولتی بسیار مناسب عرضه کنند.

، 08:57   /   کد خبر: 41929   /   تعداد بازدید: 282


دریانیوز: چندسال قبل بود که چندین فروند کشتی مجوز گرفتند تا از آب های دور صید کنند و صیدشان را منجمد نموده و پس از بازگشت به مبداء یعنی شهر بندرعباس، آبزیان باکیفیت منجمد را از طریق بازار ماهی شیلات بندرعباس به مردم با نرخ دولتی بسیار مناسب عرضه کنند که در چندین مرحله این اتفاق افتاد و این روند باعث شکسته شدن قیمت های حبابی و گران ماهی در بازار ماهی فروشان رسمی و غیررسمی بندرعباس شد که متاسفانه توزیع ماهی توسط این شناورها بعد از مدتی کوتاه متوقف و بعد از آن به فراموشی سپرده شد ونیاز است تا با توجه به افزایش چند برابری قیمت آبزیان و حذف ماهی و میگو از سفره بیشتر مردم بندرعباس و استان؛ این روند مجدد آغاز شود تا آبزیان به سفره های بندرعباسی ها و قشر متوسط و محروم جامعه بازگردد. 

متاسفانه بیشتر ساحل نشینان با توجه به گرانی آبزیان و عدم توزیع ماهی با نرخ دولتی و مصوب، توان خرید ماهی و میگو را ندارند. از طرفی دیگر عرضه مرغ و گوشت منجمد با نرخ دولتی در سال های گذشته به میزان بیشتری اجرایی می شد، اما امسال و حتی در ماه پایانی سال هنوز خبری از توزیع مرغ و گوشت منجمد با نرخ دولتی بصورت عمومی و گسترده نیست و نیاز است ستاد تنظیم بازار، توزیع این اقلام و همچنین تخم مرغ را در سه هفته پایانی سال و تعطیلات نوروزی آغاز نماید تا اقشار مختلف بتوانند از این اقلام استفاده کنند و خرید داشته باشند . شهروندان از شرایط موجود ناراضی هستند و خواستار اقدام مسئولان جهت تامین اقلام مورد نیازشان وبخصوص کالاهای اساسی هستند. در گزارش پیش رو با ما همراه باشید.

هردفعه گران‌تر از قبل

یکی از شهروندان بندرعباسی با بیان اینکه هر دفعه که به بازار و فروشگاه ها می رویم، مشاهده می کنیم قیمت اجناس نسبت به دفعه قبل گران‌تر شده است؛ می گوید: بسیاری از مردم حتی قادر نیستند مواد غذایی مورد نیازشان را بخرند و برخی شرمنده زن وبچه های شان هستند. کسی که نمی تواند مواد غذایی بخرد، بطور حتم برای خرید لباس، درمان و.... با مشکل بیشتری مواجه است. ای کاش از یک طرف اجناس مورد نیاز مردم و کالاهای اساسی مانند روغن، برنج، گوشت و مرغ منجمد، تخم مرغ و حتی ماهی در شهر ساحلی بندرعباس با قیمت مصوب دولتی به وفور توزیع می شد تا مردم به میزان مورد نیازشان بتوانند از این اقلام بخرند و از طرفی دیگر نیاز است که برای اقشار محرومی که توان خرید اقلام با نرخی دولتی هم ندارند، بسته های معیشتی توسط نهادهای حمایتی و انقلابی مانند کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سپاه و بسیج و از طرفی صنایع استان بصورت گسترده در مناطق روستایی، محلات حاشیه ای و ساکنان محروم مسکن مهر و... توزیع شود.

واقعا جای تاسف دارد در استانی که این میزان صنایع وبنگاه های اقتصادی، بنادر و گمرکات، پالایشگاه ها و... فعال هستند، اما بیش از نیمی از مردم در این استان در فقر مطلق بسر ببرند واین صنایع و... اقدامی نکنند. رئیس جمهور هم چند روز قبل اعلام کرد که بایستی فقر مطلق در کشور از بین برود ونیاز است مسئولان هرمزگان نیز برای تحقق این فرمایش ریاست جمهوری اقدام کنند واجاره ندهند بیشتر هرمزگانی ها همچنان در فقر مطلق بمانند.

گرانی ماهی و میگو در بندر

شهروندان زیادی نیز از گران بودن ماهی ومیگو در بندرعباس بسیار گلایه مندند و عنوان می کنند چرا آبزیان در شهر ساحلی و بندری بندرعباس آنقدر گران است که بسیاری از بومی های این منطقه که در گذشته بیشتر روزها حداقل یک وعده ماهی در نهار یا شام بصورت قلیه ماهی، برشته، سرخ شده و... می خوردند که در سال های اخیر ماهی و میگو به عنوان غذای لاکچری درآمده است و هر کسی دیگر نمی تواند ماهی بخورد واز آن طرف تبلیغ می شود که ماهی و میگو بخورید تا سالم بمانید. چطور با این گرانی آبزیان، می توان ماهی و میگو خرید و خورد؟ هیچ کنترلی برقیمت این آبزیان دریایی وجود ندارد. در هر استانی، تولیدات آن استان ارزان‌تر از سایر مناطق است که در هرمزگان اینگونه نیست و شنیده ام آبزیان استان به کشورهای حوزه خلیج فارس قاچاق می شود و همین موضوع باعث گرانی ماهی در استان و بخصوص بندرعباس است. چرا جلوی قاچاق ماهی گرفته نمی شود؟ چرا بیشتر بچه های هرمزگانی نتوانند ماهی و میگو را در سفره غذایی شان داشته باشند.

شهروندی دیگر می گوید یک ماهی « سه کلا » را که حدود شش کیلو وزن داشت، فروشنده گفت حدود یک میلیون تومان می شود. طوری شده که دیگر نمی توانیم ماهی بخریم. برخی از اقلام ماهیان را اگر بخواهیم بخریم که بایستی تمامی درآمد یک ماهه مان را بدهیم. تا کی باید حسرت ماهی خوردن داشته باشیم. آیا مسئولان استان واقعا نمی توانند در این بخش اقدامی کنند تا همه بتوانند ماهی را در سفره غذایی شان حداقل دو وعده در هفته داشته باشند؟ نمی دانم چرا ماهی اینقدر گران است وآیا مسئولان، خودشان هم بازارهای ماهی می روند ویا ماهی و میگوی تازه، سفارشی و رایگان برایشان می آورند که نمی دانند مردم نمی توانند ماهی بخرند و بخورند و اقدامی انجام نمی دهند. حداقل مثل رئیس جمهور به میان مردم بروند وبازار را ببینند وبا مردم صحبت کنند تا واقعیت ها را ببینند. تا کی می خواهند از داخل اتاق، مدیریت کنند. ای کاش مدیرانی مردمی را این دولت در استان منصوب می کرد تا مشکلات مردم را ببینند و میان مردم بیایند و برای رفع مشکلات شهروندان اقدام کنند.

تخم مرغ گران

برخی از شهروندان هم با گلایه از عدم توزیع تخم مرغ های دولتی با نرخ 38تا 42 هزار تومان می گویند: زمانی که تخم مرغ دولتی توزیع نمی شود، مجبوریم این تخم مرغ را الان شانه ای 55تا65هزار تومان هم بخریم. قبلا محرومان حداقل املت می توانستند بخورند که حالا با این گرانی، املت هم نمی توانند بخورند. از طرفی دیگر از مسئولان می خواهیم تخم مرغ ها را در انبارها نگه ندارند تا روزهای پایانی تاریخ مصرف شان و زمانیکه به تاریخ انقضاء شان نزدیک می شوند، تخم مرغ را وارد بازار نکنند که منجر به خراب شدن شان می شود. الان هم پشتیبانی امور دام و جهاد کشاورزی زودتر تخم مرغ ها و حتی مرغ و گوشت منجمد دولتی را وارد بازار کنند تا مردم به راحتی بتوانند خریداری کنند.

توزیع در محلات و روستاها

تعدادی از شهروندان نیز با بیان اینکه چند ماه قبل مرغ منجمد کیلویی 20هزار تومان و تخم مرغ دولتی شانه ای 40 هزار تومان در برخی محلات حاشیه ای و روستاها توزیع شد، از مسئولان استان خواستند با استفاده از ظرفیت بسیج و مساجد، این اقلام توزیع شوند تا مردم به راحتی بتوانند خریداری کنند. همچنین می توانند برنج، روغن، رب گوجه، حبوبات و... را با نرخ دولتی در روستاها و محلات توزیع کنند تا هم افراد بیشتری بتوانند مواد غذایی مورد نیازشان را بخرند و هم اینکه از ترافیک رفتن به شهر و شلوغی ها با توجه به این شرایط کرونایی کاسته شود.

گرانی گوشت

شهروندی با اشاره به گرانی قیمت گوشت کیلویی 160 هزار تومانی می گوید، اگر گوشت منجمد با نصف یا یک سوم این قیمت توسط دولت توزیع شود، خانواده های بیشتری که توان خرید گوشت گران را ندارند، می توانند گوشت بخرند و بخورند. در اخبار اعلام شد که گوشت زیاد است و از دامدار کیلویی 30تا40 هزار تومان خریداری می شود، اما اینکه 4تا5 برابر این قیمت به مردم فروخته می شود، جای سوال دارد و مشخص نیست چرا نظارتی در این بخش وجود ندارد؟ همین گرانی ها باعث شده بسیاری از افراد نتوانند گوشت بخورند وبه سوءتغذیه و انواع بیماری ها مبتلا شوند.الان خیلی از کودکان و نوجوانان هم سوء تغذیه، بیماری یبوست، لاغری و کم وزنی، مشکل دندان و چشم و... دارند که نشانه تغذیه نامناسب است.

باید تدابیری اندیشیده شود تا همگان بتوانند گوشت را با قیمت مناسبی بخرند.
الان کارمندان که حقوق ثابتی هم دارند، نمی توانند گوشت را بطور مرتب بگیرند تا چه برسد به کسانی که کارگر هستند ویا حقوق ثابتی ندارند. برخی ها در سال هم نمی توانند یک مرتبه گوشت بخرند. مسئولان باید کاری کنند تا رویای بودن گوشت، ماهی و مرغ در سفره محرومان و اقشار متوسط تعبیر شود و پدرانی شرمنده زن و فرزندشان نشوند. حداقل دولت در آستانه سال جدید، این رویا را برایشان تعبیر کند.

علی زارعی / دریا