دریا نیوز







خنجر دلالان در قلب بی خانمان ها و مستاجران کبک دلالان مسکن در بندرعباس همچنان خروس می خواند

دریانیوز: دلالان در بازار مسکن بندرعباس که با عدم اجرای طرح نهضت تولیدمسکن در این شهر همچنان، کبک شان خروس می خواند و شائبه همراهی متولیان اجرای این طرح با دلالان را نیز به ذهن متبادر می کند، باعث شد که مردم از خانه دار شدن ناامید شوند و مستاجران نیز به سختی بتوانند خانه ای را اجاره کنند.

، 11:46   /   کد خبر: 41921   /   تعداد بازدید: 396


دریانیوز: دلالان در بازار مسکن بندرعباس که با عدم اجرای طرح نهضت تولیدمسکن در این شهر همچنان، کبک شان خروس می خواند و شائبه همراهی متولیان اجرای این طرح با دلالان را نیز به ذهن متبادر می کند، باعث شد که مردم از خانه دار شدن ناامید شوند و مستاجران نیز به سختی بتوانند خانه ای را اجاره کنند. در شهر مهاجرپذیر بندرعباس که صنایع هم برای پرسنل شان خانه نساختند و شنیده می شود تعداد زیادی از املاک داخل شهر بندرعباس را نیز این صنایع وبنگاه های اقتصادی خریده اند ویا رهن واجاره گرفته اند. از طرفی دیگر پرسنل صنایع که حقوق خوبی دریافت می کنند، به راحتی املاک را با هر قیمتی در شهر بندرعباس اجاره می کنند؛ قیمت هائی یکه اجاره آن برای بسیاری از خانواده های عادی وبومی به راحتی ممکن نیست. برخی از املاک بندرعباس را نیز افرادی از استان های همجوار خریده اند و برای تفریحات شان در سال چند روز و چند هفته ای را در آنها ساکن می شوند. از طرفی دیگر عدم اجرای قانون اخذ مالیات از خانه های خالی باعث شد همچنان بسیاری از املاک را محتکران احتکار کنند تا به حبابی شدن قیمت املاک کمک کنند. 

گرچه با آغاز فعالیت دولت مردمی و انقلابی آیت ا.... سیدابراهیم رئیسی، بی خانمان ها امیدوار شدند که در روزهای آغازین دولت سیزدهم بتوانند در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند، اما متاسفانه نه تنها از گزینه بندرعباس در لیست شهرهای ثبت نامی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن خبری نبود که حتی بعد از گذشت بیش از چهار ماه از آغاز ثبت نام، اما هنوز از بندرعباسی ها ثبت نام نمی شود. این وضعیت باعث شد دلالان بخش مسکن که از اجرای طرح نهضت ملی مسکن احساس خطر و نگرانی می کردند و یقین داشتند ثبت نام از بندرعباسی ها باعث می‌شود حباب قیمتی مسکن که توسط همین دلالان ایجاد شده است، بترکد و در آینده ای نه چندان دور هزاران خانواده در خانه های احداث شده در این طرح ملی ساکن شوند و حتی رهن و اجاره نیز کاهش قیمت داشته و حباب این بخش از بین برود که متاسفانه اینگونه نشد و مسئولان استان بنظر می رسد از همان اول قصد همراهی باسیاست های دولت در حوزه مسکن را برای شهر بندرعباس را نداشتند وبه همین دلیل بندرعباسی ها فقط می توانستند در شهرک علوی در 50کیلومتری غرب بندرعباس در این طرح ملی ثبت نام کنند که متقاضیان از مکان اجرای این طرح ناراضی بودند ودر هفته های اخیر رسانه ها بارها گزارش هایی را از این موضوع منتشر کردند وحتی برخی نمایندگان‌مجلس نیز نسبت به اجرای این طرح در شهرک علوی اظهار نارضایتی کردند واستاندار هرمزگان نیز در خصوص اجرای این طرح در شهرک علوی به صراحت اعلام کرد که اعتقادی به شهرک جدید علوی ندارم.

بعد از این اظهار نارضایتی‌ها، اخیرا مدیرکل راه وشهرسازی اعلام کرد که پیگیری جهت واگذاری اراضی ادارات دولتی و نهادهای نظامی، 150 هکتار در جنوب اتوبان شهید رجایی، 350 هکتار شرکت بازآفرینی شهری ایرانی، اراضی اطراف دانشگاه هرمزگان و... را جهت اجرای این طرح آغاز کرده اند و در صورت واگذاری، این طرح ملی را در این مناطق اجرا نموده و شهرک علوی را برای پرسنل صنایع درنظر گرفته اند که این اقدام اگرچه بسیار دیرهنگام است ومشخص نیست کی به نتیجه برسد، اما شهروندان بندرعباسی انتظار دارند در اسفندماه ثبت نام از متقاضیان را در سامانه ثبت نام طرح جهش تولید مسکن آغاز شود وهمزمان پیگیری جهت واگذاری اراضی برای اجرای این طرح را نیز در برنامه داشته باشند. البته در طرح کشوری به صراحت اعلام شده بود که اجرای طرح نهضت ملی مسکن با واگذاری اراضی مازاد ادارات برای اجرای این طرح آغاز شود که در بندرعباس این اتفاق نیفتاد و متولیان مربوطه برشهرک علوی تمرکز کردند واز این ظرفیت غافل شدند.

 متاسفانه شرایط فعلی بازار مسکن اگرچه به ضرر افراد فاقد مسکن در بندرعباس شد، اما به نفع دلالان و مافیا و سودجویان بخش مسکن شده است و با خیالی آسوده با روح و روان بی خانمان ها و مستاجران بازی می کنند و هیچ دستگاه نظارتی هم خود را در این حوزه ناظر و پاسخگو نمی داند و روزبه روز بر مشکلات این حوزه افزوده می شود و نیاز است متولیان مربوطه در این حوزه چاره اندیشی نموده تا بازار مسکن سامان یابد. حتی برخی از فعالان مسکن و یا مشاوران مسکن که فقط در این حوزه فعالیت دارند و وارد دلالی و ساخت وساز مسکن نشده اند، نیز زخم خورده دلالان مسکن هستند وعنوان می کنند: دلالان مسکن بدون نام و نشان و.... و حتی بدون پرداخت مالیات و عوارض و... فقط به سودهای بادآورده دست می یابند وبازار مشاوران املاک را هم دچار اختلال و بی اعتمادی مردم به آنها می‌کنند و همین قشر با یکدیگر رقابت می کنند و قیمت املاک را افزایش می دهند. برخی حتی در فضای مجازی و سایت ها و...، قیمت سازی می کنند و باعث افزایش قیمت‌ها شده اند و هیچ نظارتی هم بر آنها وجود ندارد.

گلایه های مردم

شهروندانی هم که بدنبال خرید و یا رهن و اجاره املاک به مشاوران املاک و... مراجعه می کنند، هم از وضعیت قیمت‌های غیرمنطقی مسکن بسیار گلایه مندند و می گویند: برخی از مشاوران املاک هم دلالی می کنند و از یک طرف برای دریافت کمیسیون بیشتر اقدام به افزایش قیمت املاک می کنند واز طرفی دیگر با عناوینی دیگر به غیر از کمیسیون، تلاش می کنند سودهای دیگری را در هر خرید وفروش ملک بدست بیاورند.

آنها می گویند حوزه مسکن تنها حوزه ای است که نرخ گذاری و قیمت گذاری و تعرفه خاصی ندارد. حتی با آن مبالغی که چند هفته قبل سازمان نظام مهندسی در مورد قیمت ساخت ملک اعلام کرده بود، سودهای سازندگان هم بسیار بیشتر است واز طرفی دیگر مسئولان اعلام نکرده اند که سود سازنده املاک چه میزانی باید باشد و همین موضوع باعث شده است که سازندگان هم هر قیمتی را که خواستند، برای فروش املاکشان اعلام می‌کنند. مالکان برای خانه های اجاره ای شان نیز هر قیمتی را می گویند.

درخواست از آقای اژه ای

شهروندی دیگری نیز که مدت های زیادی با فروش طلاجات و گرفتن چند وام بدنبال خرید خانه بوده است وبا قیمت های حبابی مواجه بوده، نقش دلالان را در این افزایش وحبابی شدن قیمت املاک بسیار اثرگذار می داند وعنوان می‌کند: از دستگاه قضایی و آقای اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه می خواهم به موضوع دلالان بخش مسکن ورود کنند و با مسببان و مافیای مسکن که باعث حبابی شدن قیمت مسکن و ناامیدی مردم به خانه دار شدن شده اند، برخورد شود.

بایستی این افراد شناسایی، دستگیر و مجازات شوند تا بازار مسکن از التهاب خارج شود وسروسامان گیرد. همچنین بررسی شود چرا طرح ملی نهضت ملی مسکن در شهر بندرعباس اجرا نشد؟ اگر این طرح در بندرعباس اجرا می شد، تولید مسکن افزایش می یافت و بازار مسکن در شهر بندرعباس از دست دلالان خارج می شد وبطور حتم مردم هم به خانه دار شدن امیدوار می شدند.

سواره از پیاده خبر ندارد

شهروندی دیگر با گلایه از وضعیت بازار مسکن در بندرعباس که دلالان و سایت ها و... تعیین کننده قیمت مسکن واجاره بها شده اند و طرح جهش تولید مسکن هم در شهر بندرعباس اجرا نشد؛ می گوید: واقعا سواره از پیاده خیر ندارند. مسئولانی که خانه دار هستند و با خانواده در زیر یک سقف بدون دغدغه زندگی می کنند و نمی دانند که این بی خانمانی باعث شده که برخی زندگی ها متلاشی شده و برخی تشکیل نشود وبرخی همواره با استرس و جرو وبحث و... همراه است، نمی توانند و نمی‌خواهند برای رفع مشکلات مسکن مردم در بندرعباس تصمیم مناسبی بگیرند وبازار مسکن را به دلالان و سودجویان واگذار کرده‌اند. مردم انتظار داشتند در این دولت مشکل مسکن مردم در بندرعباس برطرف شود که متاسفانه مدیران در استان تغییری نکردند وسیاست های دولت قبل را در حوزه مسکن اجرا می‌کنند و استاندار نیز گویا نمی تواند و یا نمی خواهد سیاست های حوزه مسکن دولت را در بندرعباس اجرایی کند، وگرنه در همان مهرماه بایستی بندرعباس را جزو گزینه‌های ثبت نامی طرح جهش تولید مسکن در نظر می گرفتند که این اقدام صورت نگرفت.

آیا مسئولان استان واقعا نمی دانند که مردم بندرعباس در حوزه مسکن چه میزان مشکل دارند و بیشتر آنها حتی نمی توانند خانه ای مناسب هم اجاره کنند و هر روز با خانواده، صاحبخانه، بنگاهدار و... جرو بحث دارند. مالکان اجاره و پول پیش را بسیار زیاد کرده اند وبه مصوبه دولت برای افزایش 20درصدی اجاره‌ها هم توجهی نکردند. بنظرم اگر ثبت نام از مردم بندرعباس برای طرح جهش تولید مسکن آغاز شود وکلنگ احداث این واحدها به زمین بخورد، بخش زیادی از مشکل حل می شود و بازار مسکن از دست دلالان آزاد می شود.

علی زارعی/دریا