دریا نیوز







تلاش دلالان برای گرانی مسکن

، 08:43   /   کد خبر: 41783   /   تعداد بازدید: 250


دریانیوز: دلال‌ها برای افزایش قیمت مسکن، شایعه‌سازی و ایجاد جنگ روانی را در دستورکار خود دارند تا بتوانند به سودهای بادآورده دست یابند و بدون هیچ ردپایی از خود و حتی پرداخت عوارض ومالیات، باعث شده اند بسیاری از بی خانمان ها و مستاجران از خانه دار شدن ناامید شوند که بایستی دستگاه های نظارتی برای شناسایی و برخورد با دلالان مسکن اقدام کنند. اما در این بین کاهش قیمت مسکن به حتم می‌تواند منافع عده‌ای را به خطر بیندازد و بر همین اساس این افراد تلاش می‌کنند تا به هر طریقی، جلوی این کاهش قیمت کاذب وحبابی مسکن را بگیرند که یکی از این ترفندها برای جلوگیری از کاهش قیمت مسکن، شایعه‌سازی و ایجاد جنگ روانی از سوی دلال‌ها است.یکی از این شایعات تعداد کم مسکن و زمین است. اما با توجه به برنامه دولت سیزدهم برای احداث چهار میلیون واحد مسکن در کشور، خانواده های واجد شرایط می توانند خانه دار شوند که متاسفانه برخی ها تلاش دارند این طرح در شهری مانند بندرعباس بخوبی اجرا نشود و در مکانی خارج از شهر و در شهرک علوی اجرا شود تا بندرعباسی ها از آن استقبال نکنند و نارضایتی عمومی از شیوه اجرای این طرح ملی در قطب اقتصاد کشور ایجاد شود و گویا برخی ها از این نارضایتی ها لذت می برند و هدفشان ناراضی تراشی نسبت به عملکرد دولت مردمی آیت ا... رئیسی است.

اما در خصوص ادعای دلالان مبنی بر کمبود زمین باید گفت در شهری مانندبندرعباس کمبود زمین وجود ندارد ومشکل در واگذاری ها و نحوه اجرای طرح های مسکن است که متولیان مربوطه بایستی در نوع عملکردشان در این حوزه تجدیدنظر کنند. قیمت فعلی مسکن نیز واقعی نیست و بخش قابل توجهی از آن ناشی از جو روانی است.در این بین احتکار مسکن نیز باعث شده تا قیمت‌ها بی‌جهت افزایش داشته باشد؛ هرچند که بسیاری از سازندگان با استفاده از تسهیلات بانکی، ساخت و ساز کرده‌اند و برای بازپرداخت تسهیلات مجبور به فروش ساختمان هستند و مدت طولانی توان مقاومت ندارند و مجبور به عرضه خواهند شد ،اما برخی دیگر از مافیای مسکن از این قاعده مستثنا هستند.یکی از راهکاری جلوگیری از احتکار مسکن، اخذ مالیات از خانه‌های خالی است که می‌تواند اهرم مناسبی برای جلوگیری از این اقدام دلال‌ها باشد.شاید یکی دیگر از علل افزایش کاذب قیمت مسکن، افزایش نقدینگی است؛ وقتی میزان نقدینگی کاهش یابد، خرید و فروش کاذب مسکن نیز انجام نمی‌شود و در این بین تنها افرادی که در شرایط اضطرار باشند، خرید و فروش خواهند کرد. این اتفاق باعث می‌شود که بازار دلالان و سودجویان زمین و مسکن کساد شود که در نهایت کاهش قیمت‌ها را در پی دارد.

راهکاری بنیادین در جذب نقدینگی سرگردان جامعه در حوزه‌های تولیدی به حتم می‌تواند تاثیر مثبتی نیز داشته باشد که بایستی از تولید حمایت و پشتیبانی واقعی شده و موانع همانطور که مقام معظم رهبری هم تاکید فرموده اند و امسال را هم با همین عنوان نامگذاری کرده اند، برداشته شود. هوشیاری خریداران، جدیت دولت در مبارزه با مافیای مسکن، روشنگری مسئولان و رسانه‌ها در این خصوص و همچنین اجرای قوانین مالیاتی همچون قانون مالیات بر خانه‌های خالی و قانون مالیات بر ارزش افزوده ملک اضافی، به حتم می‌تواند در کاهش قیمت کاذب مسکن تاثیر بسزایی داشته باشد.

علی زارعی/دریا